mandag 23. april 2012

Gode SKO er viktig !


Feil eller dårlige sko er ofte årsaken til mange og irriterende småskader, noe som hindrer oss i å nå det målet vi har satt oss.
Gå-dugnaden fortsetter inn i sin andre uke, derfor oppfordrer jeg alle sammen til å ta en titt på skoene sine før de drar ut på tur.   
 
GÅSKO
Løping og gange er to helt forskjellige ting. Du setter ned foten på en annen måte, og steget avvirkes også annerledes ved gange enn ved løping. 

En gåsko krever ikke like mye støtdemping eller stabilitet som en løpesko. En gåsko gir komfort og grep som i en løpesko, men med en konstruksjon i oppbygging og yttersåle som passer til å gå med. 

Løpe med gåsko?
Bevegelsesmønsteret når du går er ikke det samme som når du løper. 
De fleste løpere treffer bakken med utsiden av hælen først. Det finnes også dem som treffer bakken mer midt på foten og noen er til og med tåløpere og tripper avgårde. 
Forskjellen fra gange er uansett stor. Når man går treffer man bakken med midten av hælen først. Det er vanskelig å gjøre annet fordi man fører benet fremover og da befinner tyngdepunktet seg fremdeles bak foten idet den tar bakken. 

Tur, Fjell og Walking Sko 
Turgåing er en populær fritidsaktivitet som krever gode sko. Joggesko kan til en viss grad benyttes til turer, men det finnes også andre gode alternativer. 
Naturlig nok stiller forskjellig terreng forskjellige krav til sko. Mange typer sko kan benyttes til flere formål, men for å få mest mulig glede både av sko og tur bør man velge sko som egner seg best mulig til terrenget man går i, værforholdene, samt til ens egne føtter.


 MOT NYE MÅL ønsker alle sammen lykke til med gå-dugnaden:-)

Guro


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar